Otvorenje izložbe akademskog slikara, grafičara, prof. Ivice Šiška

23/11/2023. u prepunom Muzeju Matije Skurjenija, otvorena je izložba uglednog akademskog slikara, grafičara Ivice Šiška, dugogodišnjeg profesora na ALU u Zagrebu..Samostalna izložba naziva ˮHodočašće-40 godina kontinuitetaˮ, svojevrsna je, opsegom i koncepcijom manja retrospektiva, kojom dominira dramatična monumentalna slikarska ratna simfonija naziva “Rujani” i slika posvećena prerano preminulom povjesničaru umjetnosti Nikoli Albanežeu.

Likovno snažni radovi srednjeg i većeg formata, intenzivnog kolorita i prepoznatljive osobne (floralne) poetike, izazvali su neviđeni interes ljubitelja i poštovatelja njegove umjetnosti..Izložbu je otvorio dr. sc. Ivica Poljičak, državni tajnik Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, a o slikaru nadahnuto je izlagala Lilijana Domić, likovna kritičarka i dobra poznavateljica njegovog dugogodišnjeg stvaralaštva. U ime Grada Zaprešića, osnivača muzeja, govorila je Sandra Sabol Valenčak, gradska Pročelnica za društvene djelatnosti..

Izložba je zamišljena i koncipirana kao sjećanje na preminulog povjesničara umjetnosti, pjesnika i muzealca, Vladimira Malekovića, a može se pogledati do 31. prosinca 2023.