Otvorena izložba slikarice Nede Petrić: “Poezija u kamenu”

U Subotu, 25. 8. 2018. u 20:00 sati, otvorena je samostalna izložba ulja i akrilika na platnu, slikarice sa o. Krka, Nede Petrić. Izložba, koja je, jednim dijelom, hommage velikome hrvatskome suvremenom slikaru Otonu Glihi, može se pogledati do 16. rujna 2018.
“Materičnost samih radova, gotovo Pollockovski nanosi ″teških″ pigmenata kao da nam uprisutnjuju iskonsku kreativnost naših mediteranskih otočkih suhozida…Slikarica mikroskopski vidi i slika hridi i ″stine″, od kojih je satkan čudesni primorski i otočni, sivo-plavi tepih-pejzaž. Sve te nijanse i tonove, što se prelijevaju po gruboj kamenoj površini, minuciozno je prenijela na ograničeno (arhaično) platno”.
..Neda Petrić rođena je u Biogradu na Moru, a djetinjstvo je provela u Rijeci. Njeni riječki učitelji bili su slikari Romolo Venucci i Vladimir Udatny. Upisuje slikarstvo na ALU u Zagrebu i dodatno se obrazuje u ateljeu Mile Kumbatović i Otona Glihe. Radoznali duh odveo ju je u Italiju ( Genova ), gdje je radila i grupno izlagala sa vrsnim talijanskim umjetnicima. Poslije 2000. vraća se u Hrvatsku i otada živi i stvara u Dobrinju na otoku Krku.
1 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 13- 14 15 16